Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една

...
Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една
Коментари Харесай

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не неочакван е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята гама модели и най-много умни часовници, като този, показан тази седмица прави сериозна поръчка да усъвършенства усещанията ни от Huawei Watch 4 Pro и даже Watch Ultimate, който умерено може да влезе в категорията на бижутата.

В Барселона компанията показа новите Huawei Watch GT 4, които клиентите ще могат да намерят в общо 8 разнообразни модификации, на база на две съществени – условно разграничени на мъжка и дамска поради размера им – 46 мм. и 41. Потребителите могат също по този начин да избират от над 10 000 публични циферблата и циферблати на трети страни в HUAWEI Watch Face магазин. С толкоз доста благоприятни условия за избор смарт часовникът се трансформира в платно, на което потребителите могат да изразят най-истинската си същина

Този път имахме опция в дни преди формалната премиера да използваме и двата модела, тъй че в този момент ще ви представим нашия систематизиран взор. Семейството GT на Huawei носия своя почерк и макар, че името подсказва, че преглеждаме по-спортна или по-ежедневна версия, истината е, че още от първото си потомство то може да се похвали с доста изтънчен дизайн, достигайки впечатляващо равнище с Huawei Watch 3 GT, който даже през днешния ден остава доста мечтан интелигентен часовник.

Сега Huawei е направила още една крачка напред и двата нови модела са с още по-красив дизайн, с помощта на своите линии и материалите, от които са направени. Модификациите на моделите имат редица неща, които ги сплотяват и въпреки всичко неща, които ги отличават – като времето за живот на батерията, само че по-подробно за това – малко по-късно.

Харесва ми доста, че и двете версии имат изцяло функционална коронка, която ни разрешава да я използваме като бутон, само че и да направляваме в менютата и приложенията. Тя има тактилна противоположна връзка, когато я завъртим, и чувството е доста позитивно.

И върху двата модела пръстовите отпечатъци са сведени до най-малко върху полирания корпус. През двете седмици на моето тестване не съм имал никакви проблеми с този материал, както и със датчиците, употребявани в него.  Приятна вест е, че тук имаме още веднъж системата за промяна на каишката с натискането на един бутон. Във версиите, които бяха в Kaldata имахме железни каишки, които бяха доста комфортни и даваха нужната доза разкош.

Те мисля, че са много подобаващи даже и за спорт, макар че мнозина избират силиконова каишка за този случаи. Несъмнено би трябвало да кажем, че комбинациите, които се оферират са доста забавни и мисля, че няма да е мъчно всеки да откри най-подходящото за себе си. Както беше и до в този момент, елементарно можете да регулирате каишката по дължина с спомагателните пластини, включени в комплекта.

Накратко, и двата часовника са доста елегантни и няма да наподобяват несвоевременно на всемирски събития, само че няма да наподобяват несвоевременно и във фитнеса, в случай че изберете подобаващата каишка.

Освен всичко това получавате и нормалните стандарти за водо- и прахоустойчивост. Класифициран е на 5ATM, тъй че би трябвало да можете да го вземете на плуване, а също по този начин има и рейтинг IP68. С други думи – в случай че не се гмуркате в дълбоки води – този телефон би трябвало да издържи съвсем всичко.

Завидни екрани в своята категория

Huawei не разочарова в дизайна, само че не разочарова и в екраните, а тук откриваме два AMOLED панела, които впечатляват, както във връзка с разграничителната дарба, по този начин и във връзка с яркостта. Вече няма заоблени покрития и в двата модела имаме изцяло плосък панел.  Плътността на пикселите и яркостта несъмнено издигат тези модели над тяхната категория.

Ако би трябвало да предпочитам екран, бих избрал несъмнено по-големия, само че това е въпрос на усет. И двата са впечатляващи, а по-големият модел има диагонал от 1,43 инча с разграничителна дарба 466 x 466 пиксела, което дава плътност на пикселите 326 пиксела на инч. При 41-милиметровия модел диагоналът е 1,32 инча, а разграничителната дарба остава същата, тъй че гъстотата на пикселите е още по-висока: 352 пиксели на инч.

Съвсем естествено дизайнът не свършва до тук. Своя роля имат уиджетите на Huawei, а цветните икони наподобяват отлично на панела. Освен това реакцията на екрана е отлична, а също така след две седмици с него, го намирам за устойчив. Когато упражнявате, а и в всекидневието ежедневието, елементарно е да понесете удар или разтърсване.

WATCH GT 4 вкарва усъвършенстван дизайн на Service Widget, който усъвършенства потребителското преживяване. С просто плъзване по циферблата на часовника потребителите могат безпроблемно да получат достъп до
уиджети, които оферират бърза информация и неотложен достъп до приложения.


HUAWEI WATCH GT 4 ви разрешава да изберете до 7 карти с до 140 персонализирани съставния елемент, от които да избирате, като да вземем за пример планувани вести, сърдечна статистика и други

С формалните циферблати на часовниците потребителите имат свободата да персонализират разнообразни аспекти, като декор, цвят, вид циферблат, проявление на времето и функционалности. Потребителите могат също по този начин да създадат налични безчет статистически данни за здравето, като да вземем за пример направени стъпки, изгорени калории, температура и други – което го прави още по-
удобство да следите здравето си когато и да е на денонощието.

Малкият модел нямаше никакви инциденти, само че 46-милиметровият модел понесе няколко удара и е като нов. От друга страна, равнището на бляскавост ми се коства извънредно и при двата модела.

Важен факт е, че няма да имате никакви усложнения да гледате екрана навън в доста слънчеви дни. Автоматичният датчик за бляскавост работи както би трябвало. Когато е належащо моделът се настройва на най-много, а на закрито я понижава до удобни равнища. Това е бърза система и не ми се е налагало да я акордирам ръчно нито един път. Много прелестен е и режимът на непрекъснато включен екран.

Много гладка работа с HarmonyOS

Ще разгледаме опциите на батерията по-късно, защото в този момент е време да влезем в „ мотора “ на часовника. На първо място: Watch GT 4 работи извънредно безпрепятствено. Хардуерът е повече от кадърен да работи с тази версия на операционната система и както скролирането, по този начин и превъртането, както и отварянето на приложения, плъзгането по уиджетите, известията и и приложението за времето – всичко това се усеща отлично.

Имаме HarmonyOS 4 като операционна система и това е мястото, където фамилията GT ясно се разграничава както от Ultimate, по този начин и от Watch 4 Pro. Тук не става дума за цялостна операционна система. Това значи, че няма да намерите изложба с приложения, интегрирана в часовника, а те по-скоро са типичните, които намираме в спортните гривни.

Имаме календар (който може да бъде синхронизиран с този на Гугъл, което е любопитно), висотомер, таймер, тревога, достъп до разнообразни измервания, като да вземем за пример съня, SpO2, тренировки, ръководство на камерата на телефона, фенерче, време или значими контакти и така нататък

От друга страна, Huawei Watch GT 4 е съчетаем както с iOS, по този начин и с Android. В взаимозависимост от това към коя система го свързвате, ще можете да реагирате на вести или просто да ги преглеждате. При Android имаме опция да отговаряте в приложения като SMS, WhatsApp, Telegram или Instagram, наред с други, с бързи дейности. На Watch 4 Pro можем да отговаряме на каквото пожелаем. В iOS можем просто да преглеждаме тези вести.

Можете да отговаряте на повиквания чудесно и в двете системи и в действителност индивидът от другата страна на телефона ми сподели, че ме чува доста добре, като че ли приказвам през качествени безжични слушалки, тъй че можете да отговаряте умерено непосредствено през часовника. Това е нещо, което ми хареса, тъй като часовникът също не беше доста покрай устата ми, а в някои обстановки това може да бъде доста потребно.

Има някои страхотни вести при многозадачността. Повтарящо се недоволство при часовниците, които нямат усъвършенствана система като WearOS, WatchOS, OneUI или личната на Huawei за нейните по-скъпи часовници, е, че многозадачността се съпротивлява.  Това е нещо, което е доста явно, когато следим подготовка и желаеме да оставим екрана, с цел да погледнем нещо друго. Това просто не е допустимо в някои модели.

Huawei са се постарали и това тук се трансформира, тъй като можем да упражняваме и да отидем да забележим уиджета за времето или известията без приложението за тренировки да спре. Когато упражнявате, всичко, което би трябвало да извършите, е да докоснете два пъти коронката. Появява се дисплеят за фонови задания и можете да отидете на главния екран, да прегледате вести или каквото и да било друго.

Спортуване с Huawei Watch GT 4

Тъй като приказваме за спортуване с Huawei Watch GT 4, дано да преминем напряко към сесия във фитнес залата. Имаме лист с над 100 извършения които можем да следим самостоятелно, само че в моите две седмици, следих единствено три: вървене навън, тренировки с велосипед и „ други “, в което влизат и силовите тренировки.

Автоматичното различаване поддържа вървене, тичане, гребен тренажор и е изключено по дифолт, само че аз обичам да включвам тези неща. Освен това можете да персонализирате екрана, тъй че да е постоянно включен, когато спортувате. Смятам, че това е прекрасен детайл и е нещо, което употребяваме, тъй като както към този момент споделих, животът на батерията не е проблем.

Huawei актуализира логаритмите си за следене на сърдечния темп TruSeen 5.5+. Според компанията това води до по-голяма акуратност при ниски температури, регистрира по-бързо кислорода в кръвта, по-точен при премерване на съня и при сърдечен мониторинг в сложни обстановки.

Следенето на съня е на познатото високо равнище и отделя  обособените етапи, като наред с всичко дава и рекомендации. От своя страна измерването на кислорода в кръвта е непрекъснато, като даже при изпотяване продължава да дава правилни стойности.

Важна детайлност е, че можем да ревизираме статистиката си за тренировките и съня на самия часовник, без да е належащо да влизаме в приложението Health на Huawei, което, въпреки това обаче предлага доста по-богати данни, в случай че би трябвало да сме почтени. В часовника можете да видите зоната на деяние, в която сте създали упражнението, сърдечния темп, времето и сърдечния темп, времето и някои други данни, в случай че употребявате GPS,

С всичко което мери и демонстрира в нанесени данни в графика, която се случва автоматизирано, без да е належащо да вършиме нещо изключително, часовникът се трансформира в самобитен асистент, който ви оказва помощ да влезете във форма.

След въвеждане на избрани данни като да вземем за пример вашата възраст, тегло и цели, устройството ви дава серия от параметри, с цел да увеличите или намалите приема на калории, както и някои препоръки. Това не е нещо, което бих послушал на 100%, а също така би трябвало ръчно да въвеждате храната, която ядете, в мобилния си телефон и за някой, който преди малко е почнал или желае да стартира да живее по-здравословно, мисля, че е добра концепция,

Това е добре за повишение на мотивацията за по-здравословен метод на живот и тук може би е мястото да споменем за класическия % дневна интензивност. В взаимозависимост от нашите достижения ще бъдем награждавани с медали, задачата на които е да стимулират в допълнение.

И най-после, само че не на последно място, можете да проследявате менструалния си цикъл. Освен следене, той ви разрешава да вършиме оценки на прогнозиране на менструалния цикъл с напомняния и предизвестия, с цел да се грижите за репродуктивното здраве. За да стигне до тези изводи, логаритъмът на Huawei кръстосва данните за сърдечния темп по време на сън, честотата на дишане и телесната температура. Това е добър образец защо служи температурният датчик в устройства като това, да вземем за пример.

Живот на батерията от най-високо равнище

Няколко пъти загатнах, че няма потребност да се притеснявате за живота на батерията, и ттова ще е добре прочут на всички, които са употребявали часовници на Huawei. В 46-милиметровия Huawei Watch GT 4 е вградена батерия с потенциал 524 mAh. Това е голяма стойност и съгласно формалните данни, само че и нашите проби, тя разрешава до 14 дни потребление.

В моя случай, с циферблат, който няма бял зафон, с автоматизирана бляскавост, с непрекъсната осцилация на коронката, с пет подготвителни сесии седмично, с включен екран, три GPS сесии и вести, зарядът ми стига за 12 дни. Мисля, че това е впечатляваща цифра, като се има поради всичко това.

Ако постоянно имате включен AOD режим, животът на батерията може да бъде понижен, само че може и да бъде продължен, в случай че имате по-малко вести, не употребявате GPS, имате бляскавост на по-ниска конфигурация и така нататък Мисля, че това е доста добър живот на батерията. Що се отнася до зареждането, имаме магнитен док с USB-A край, който към този момент сме виждали на доста часовници Huawei, само че можем да го зареждаме и на всяко безжично зарядно устройство.

Ето и времето за зареждане на 46-милиметровия Huawei Watch:

20 минути: 26%

40 минути: 43%.

60 минути: 58%.

80 минути: 74

100 минути: 89

120 минути: 98%

123 минути: 100%.

Нещата са разнообразни при 41-милиметровия Huawei Watch GT 4.  Тук имаме 323 mAh батерия, а дисплеят, макар че е по-малък, поддържа доста висока бляскавост. С съвсем същите настройки като на  големия му брат (с изключение на включването на екрана при тренировка), ми стигаше за седемте дни живот на батерията, обещани от Huawei.

С екрана в AOD и повече GPS тренировки, животът на батерията ще бъде по-малък, само че може да го разтегне и над седмица с по-ниска конфигурация на зареждане на часовника. По-долу ще ви оставя времето за зареждане:

20 минути: 34%.

40 минути: 57

60 минути: 77

80 минути: 94

90 минути: 97% 90 минути: 97

94 минути: 100%.

В последна сметка

След тези две седмици на тест на Huawei Watch GT 4 заключението е, че компанията е направила крачка напред в областите, които към този момент е овладяла. Дизайнът свети с помощта на положителните материали, системата за каишки, която работи и най-много на доста изисканите линии.

Фактът, че тялото на 46 мм версия е осмоъгълно, е превъзходен, тъй като го отличава от останалите и също по този начин го приближава до някои аналогови часовници. Същевременно считам 41-милиметровият за извънредно хубав. Екранът и на двата е впечатляващ както във връзка с разграничителната дарба, по този начин и на яркостта, те са здрави, а HarmonyOS 4 се движи като по команда. Мултитаскингът, до момента в който спортувате, е наслаждение, а вариантите за следене на здравето са сполучливи, а измерването на интензивността е много тъкмо.

Всъщност погледнете пазара на смарт часовници на тази цена и мъчно ще намерите нещо с толкоз достоверен външен тип като Watch GT 4, без значение дали разглеждате по-малкия, по-закръглен 41-милиметров модел, който има пъргава обичайно женска форма, или по-големия 46-милиметров модел с по-традиционно мъжка осмоъгълна форма.

Батерия, дизайн и екран. Ако това са вашите цели, за тази цена тези GT 4 несъмнено би трябвало да ги погледнете по-внимателно, в случай че ви следва покупка на интелигентен часовник.

Плюсове

    Страхотни благоприятни условия за следене на фитнес     Красив и устойчив дизайн     Дълъг живот на батерията     Синхронизиране със Strava и Apple Health     Наистина налична цена за качеството
Недостатъци
    Няма безконтактни заплащания или поддръжка на музика от трети страни
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР